sâmbătă, 19 septembrie 2009

Parjoale de varza


Ingrediente
-o varza mijlocie
-1 ceapa rosie mica
-3 linguri pesmet
-2 felii paine
-100 ml lapte
-o legatura marar
-o legatura leustean
-3 oua
-salam cu sunca feliat subtire
-sare, piper, boia dulce

Mod de preparare
1. Se spala varza, se scutura si se toaca foarte marunt. Se pune intr-un bol si se amesteca cu sare pana isi lasa putin suc, apoi se scurge bine.
2. Se curata ceapa, se taie marunt si se caleste 2-3 minute pana devine sticloasa. Se toaca verdeata, painea se inmoaie in lapte, se stoarce bine si se pun intr-un bol.
3. Varza, ceapa calita, verdeata, pesmetul, sarea, piperul, painea si ouale se framanta pana se obtine o compozitie legata. Din aceasta compozitie se fac parjoalele si se pun la prajit in uleiul bine incins.
4. Se intorc de pe o parte pe cealalta si dupa ce au capatat crusta se scot cu o spumiera pe un prosop absorbant de bucatarie. Parjoalele se servesc calde cu salam cu sunca si ardel rosu taiat fin.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...