Ingrediente
-2 cepe mici rosii
- ulei
-200 ml pasta de rosii
-1 foaie de dafin
-1 lingura patrunjel tocat
-sare, piper, boia
-20 g masline negre fara samburi
-400 g carne de porc tocata
-1 galbenus
-1 lingura pesmet
-1 lingurita cimbru tocat
-350 g paste Fusilli
-500 g rosii cireasa
-busuioc
Mod de preparare
1. Se toaca ceapa marunt si se caleste in 3 linguri de ulei. Se scoate jumatate din cantitate si se pune deoparte. Se adauga in vas boia, rosiile, pasta de rosii, foaia de dafin, patrunjelul, sare si piper si se lasa sa fiarba fara capac 15 minute. Se scoate foaia de dafin si se adauga maslinele taiate felii. Se mai tine pe foc inca 3 minute.
2. Intre timp se framanta carnea tocata cu galbenus, pesmet, cimbru, restul de ceapa, sare si piper. Cu mainile umede se modeleaza bilute din aceasta compozitie si se prajesc in ulei de jur imprejur.
3. Pastele se fierb intr-o cantitate mare de apa cu sare dupa indicatiile de pe ambalaj. Se amesteca cu sos, se servesc cu chiftele si busuioc presarat deasupra.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu