marți, 11 august 2009

Tort cu portocale si miere


Blat
-4 galbenusuri
-120 g miere
-4 linguri suc de portocale
-coaja rasa de la o portocala
-4 albusuri
-140 g faina
-1 lingurita praf de copt

Crema
-1 galbenus
-75 g miere
-200 g mascarpone
-4 linguri suc de lamaie
-200 ml frisca vegetala

Glazura
-2 portocale
-125 ml suc de portocale
-1 plic praf tort gelee
-1 lingurita miere

Mod de preparare
1. Se incinge cuptorul la 180 C. Pentru blat se amesteca galbenusurile cu miere, suc si coaja de portocala. Se bat pe baie de aburi pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se inglobeaza albusurile batute spuma, faina si praful de copt. Se aseaza intr-o forma de 24 cm si se da la cuptor pentru 30 de minute.
2. La crema: galbenusul se amesteca cu mierea, mascarponele si sucul de lamaie, la care se adauga frisca batuta. Blatul se taie pe doua niveluri. Se acopera primul blat cu jumatate din cantitatea de crema , se pune al doilea blat si se orneaza cu restul de crema. Se taie portocalele felii subtiri si se aseaza pe tort. Se prepara gelatina cu suc de portocale si miere si se pensuleaza feliile de fruct pentru a capata luciu.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...