duminică, 29 martie 2009

Tort egiptean




Reteta este de pe blogul "bucataria paradis".

Pentru o foaie(se fac 3 foi):
-2 albusuri
-2 linguri zahar
-1/2 lingura faina
-40 g alune macinate

Pentru crema 1:
-6 galbenusuri
-6 linguri zahar
-340 ml lapte
-2 linguri amidon
-170 g unt
-esenta de vanilie

Pentru crema 2:
-200 ml frisca
-150 g zahar
-120 g alune zdrobite
-sirop de ciocolata pentru ornat sau ciocolata rasa
Mod de preparare
1.Se fac foile pe rand. Se bat albusurile spuma cu zaharul si se adauga alunele amestecate cu faina. Acestea din urma se amesteca cu o lingura. Se intinde o foaie intr-o tava de 24 cm si se da la cuptor pentru 25 de minute la foc mic. La fel se procedeaza cu toate foile.
2. Se face crema 1. Galbenusurile ramse se amesteca cu zaharul si amidonul intr-o craticioara. Se adauga laptele treptat si se da la foc mic. Se amesteca pana se ingroasa si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit se amesteca cu untul moale si esenta de vanilie.
3. Se topeste zaharul si se intinde pe o suprafata unsa cu grasime. Se lasa sa se raceasca si apoi se zdrobeste in bucatele cat mai mici. Se amesteca cu frisca batuta si nucile zdrobite.
4. Se asambleaza tortul in felul urmator: foaie, crema1, crema2, foaie, crema1, crema2, foaie, cream 1, crema 2 si sirop. Se da la frigider pana a doua zi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...