sâmbătă, 7 martie 2009

Papanasi


Ingrediente:
-250 g branza proaspata de vaci
-1 lingurita gris
-150-180 g faina
-2 oua
-1 lingura miere
-1 praf de copt
-1 plic zahar vanilinat
-sare
Mod de preparare:
1. Branza proaspata se paseaza cu o furculita si se amesteca bine cu ouale, zaharul vanilinat, grisul, un praf de sare si mierea. Se cerne faina cu praful de copt si se adauga treptat, pana se obtine un aluat potrivit de moale, care se poate modela usor. Se strange tot aluatul din castron si se framanta pe un tocator sau pe o planseta din lemn, presarata cu putina faina.
2. Se intinde aluatul intr-un sul din care se taie cate o bucata de aluat, care se modeleaza mai intai in forma de bila, apoi se aplatizeaza si se formeaza un gol in mijloc. Se pun pe o planseta presarata cu putina faina si dupa aceea se prajesc, cate 3-4, intr-o tigaie incinsa cu ulei, la foc potrivit, sa se patrunda bine compozitia. se prajesc pe ambele parti, se scot cu o paleta si se lasa putin la scus pe un servetel absorbant.
3. Se pudreaza cu zahar si se servesc. Cine doreste ii poate asorta cu gem, smantana sau miere.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...