vineri, 13 februarie 2009

Tort cu capsuni si fulgi de cereale


Tortul l-am facut vara trecuta special pentru tatal meu inainte de a pleca in Italia si este o reteta luata din revista Ioana.


Ingrediente:

Pentru blat:
- 3 oua
- 150 g zahar
- 1 pachet zahar vanilinat
- 100 g faina
- 50 g amidon
- 2 lingurite praf de copt.

Pentru glazura:
- 150 g ciocolata amaruie
- 1 lingurita unt.

Pentru umplutura:
- 1 plic gelatina
- 250 g capsuni
- 200 g crema de branza
- 1 lingura suc de lamaie
- 50 g zahar
- 400 ml frisca
- 1 pachet intaritor pentru frisca
- 50 g fulgi de cereale cu ciocolata.

Pentru ornament:
- 200 ml frisca
- 1 plic zahar vanilinat
- 1 plic intaritor pentru frisca
- 50 g fulgi de cereale cu ciocolata
- 150 g capsuni
- 50 g zahar

Preparare:

1. Incingeti cuptorul la 180ºC. Bateti ouale si 2 linguri de apa fierbinte si turnati in ploaie zaharul si zaharul vanilinat. Cerneti faina, amidonul si praful de copt si incorporati-le in spuma de oua. Turnati a mestecul rezultat intr-o forma de tort (ø 26 cm) tapetata in prealabil cu hartie pentru copt. Coaceti 20–25 minute. Lasati blatul sa se raceasca si taiati-l orizontal. Topiti ciocolata cu untul, ungeti cu aceasta suprafetele sectionate si fundul blatului si lasati sa se intareasca.

2. Pasati fructele. Amestecati piureul rezultat cu sucul, crema de branza si zaharul. Dizolvati gelatina, incorporati-o in amestecul de mai sus si lasati-l sa se raceasca. Bateti frisca si intaritorul de frisca. Incorporati fulgii de cereale cu ciocolata si 3/4 din jeleul de capsuni in frisca.

3. Inchideti un blat intr-un inel pentru tort. Intindeti crema, apoi acoperiti cu al doilea blat. Lasati tortul 4 ore la rece.

4. Pentru ornament, bateti frisca, intaritorul pentru frisca si zaharul vanilinat. Intindeti apoi peste tort. Cele 150 g capsuni se paseaza si se fierb cu zaharul pana ce acesta se topeste. Se lasa sa se raceasca si se rastoarna peste tortul ornat pe lateral cu fulgi de cereale cu ciocolata.

Eu am mai adaugat niste jeleuri haioase sub forma de inimioare ca sa stie tati cat il iubesc!!!:)))

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...