Este o reteta pe care am vazut-o pe majoritate blogurilor culinare pe care le vizualizez aproape zilnic si bineinteles ca am ajuns sa o incerc si eu si nu incape indoiala ca e super delicioasa!!
Ingrediente
Blat:
- 9 oua
- 9 linguri zahar
- 1 plic si 1/2 de Creme Ole de ciocolata
Crema:
- 400 ml smantana dulce (cutia rosie) Dorna rece
- 400 ml lapte rece
- 2 plicuri Creme ole de vanilie
Glazura:
- 3 linguri apa
- 3 linguri wisky sau cognac
- 3 linguri zahar
- 150 g ciocolata cu lapte Milka
- 150 g unt gras
Cantitatile sunt pentru o tava mare.
Mod de preparare:
1. Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare adaugand zaharul in ploaie treptat, iar galbenusurile la final unu cate unu, dand mixerul pe viteza mica.
2. Se adauga praful de ciocolata care se incorporeaza cu o lingura sau spatula de lemn amestecand incet.
3. Se unge tava cu unt si se rastoarna compozitia nivelandu-se cu o spatula. Se coace in cuptorul preincalzit la 180 C aproximativ 25 de minute. Se verifica cu scobitoare. Daca blatul se umfla el se inteapa repetat cu o scobitoare pentru a se lasa.
4. Smantana se amesteca cu laptele si se adauga praful de vanilie mixandu-se pana cand crema se intareste. Aceasta se intinde peste blatul rece si se da la frigider.
5. Se pun la foc apa si zaharul pana acesta din urma se topeste. Se ia de pe foc si se adauga lingurile de wisky sau cognac. Se pune iar pe foc si se adauga untul amestecandu-se pana cand acesta se topeste iar apoi se pune ciocolata bucatele. Se amesteca pana devine omogen si se lasa sa se raceasca putin pana se intareste si devine de consistenta mierii. La final se toarna peste prajitura si se unge uniform.
Pofta buna!
P.S. A fost o prajitura foarte laudata de ziua mea la servici!!:)))
2 comentarii:
Care este dimensiunea de blatul?
Iarta-ma R era tava de la aragaz, iar ouale erau f mici. Daca ai oua mari redu cu 3 buc si cantitatile corespunzatoare. Scuze inca o data!
Trimiteți un comentariu