sâmbătă, 19 noiembrie 2011

Ardei umpluti

Legumelor le sta cel mai bine umplute. Iar variantele sunt atat de multe ca m-am gandit sa va fac si o listuta cu cele pe care le gasiti pe blog:
1. Vinete umplute cu carne de porc
2. Rosii umplute
3. Cepe coapte Jamie Oliver
4. Farcis nicos



Ingrediente
- 5 ardei
- 1 cescuta orez
- 4 oua
- 300 g carne tocata de vita
- 1 ceapa
- 1 rosie mare sau 2 mici
- ulei, sare, piper

Mod de preparare
1. Taiati ceapa marunt si caliti-o in doua linguri de ulei. Adaugati carnea si condimentati cu sare si piper. Lasati pe foc pana cand carnea isi schimba culoarea si se faramiteaza. Separat fierbeti orezul in apa cu sare.
2. Bateti ouale cu putina sare si piper. Apoi prajiti-le intr-o tigaie incinsa cu putin ulei, pana devin scrob. Intr-un castron ameteca carnea inabusita, papara, orezul si rosiile taiate cubulete mici. Condimenteaza cu sare si piper daca mai e cazul.
3. Spalati ardeii si taiati-i pe lung. Curatati-i de samburi si nervuri. Umpleti ardeii cu amestecul de carne si asezati-i pe o tava tapetata cu hartie de copt. Dati-i la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 30 de minute.

1 comentarii:

Andreea Elena spunea...

ce buni sunt! o reteta de duminica!

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...