luni, 19 septembrie 2011

Vinete umplute cu carne de porc

Iata o reteta veritabila de toamna.Vinetele sunt in sezon asa ca profitati din plin.

Ingrediente
- 2 vinete de marime medie
- 300 g carne tocata de porc
- 1 ceapa mica
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura pasta de rosii
- 1 lingurita pasta de ardei
- 100 g cascaval ras
- 1 legatura patrunjel
- ulei de masline
- sare, piper, boia

Mod de preparare
1. Se spala vinetele si se taie in jumatati pe lung. Se cresteaza miezul, se sareaza si se ung cu ulei de masline. Se dau la cuptorul incins, asezate pe o tava tapetata cu hartie de copt.
2. Intre timp se curata si se taie marunt ceapa si usturoiul. Se incing 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie antiaderenta. Se calesc ceapa si usturoiul. Se adauga carnea tocata si se lasa pe foc pana este pe jumatate facuta, amestecand din cand in cand. Se adauga pasta de tomate si pasta de ardei. Se condimenteaza cu sare, piper si boia.
3. Se scot vinete si se scobeste miezul, lasand o margine. Se adauga miezul tocat la compozitia de carne impreuna cu patrunjelul maruntit si jumatate din cantitatea de cascaval ras. Se umplu vinetele si se dau la cuptor pentru 30-40 de minute. Cun 10 minute inainte de a fi gata se scot se presara restul de cascaval si se dau din nou la cuptor. Se servesc caldute.

2 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...