duminică, 27 noiembrie 2011

Paine Hokkaido

Aceasta minunatie pufoasa si dulce poarta numele orasului ce produce laptele de cea mai inalta calitate din Japonia. Ea poate fi preparata fara umplutura, caz in care se foloseste la micul dejun alaturi de unt si gem; dar si cu diferite umpluturi ce pot sa varieze de la nutela pana la rahat si fructe uscate(umpluta ii da un gust de cozonac).sursa

Ingrediente
- 600 g faina
- 210 ml lapte+pentru uns
- 100 ml frisca naturala lichida
- 1 ou
- 30 g amidon porumb
- 80 g zahar
- 1 plic zahar vanilat de Bourbon
- 8 gr sare
- 1 plic drojdie uscata
- zahar brun pentru decor

Umpluturi
- nutela
- rahat taiat cuburi mici

Mod de preparare
1. Aluatul se poate prepara de mana sau la masina de paine, punand mai intai ingredientele lichide, apoi cele solide(drojdia la final). In cazul in care vreti sa-l faceti de mana amestecati mai intai laptele caldut cu zahar si drojdie, adaugati apoi oul, frisca, zaharul vanilat, faina, amidonul si sarea. Dupa ce ati framantat un aluat compact si elastic(sau masina l-a terminat de framantat) se lasa sa creasca cca o ora, acoperit cu un prosop curat.
2. Se modeleaza alutul in patru bile de marimi egale. Se intind cu ajutorul sucitorului in dreptunghiuri si se umplu dupa preferinta cu nutela sau rahat. Se ruleaza si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se procedeaza la fel si cu celelalte mingiute.
3. Se lasa rulourile la dospit inca o ora intr-un loc caldut si ferit de curent. Se ung cu lapte si se presara cu zahar brun. Se dau la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 25 de minute. Se lasa sa se raceasca complet inainte de a le felia.

2 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...