miercuri, 16 noiembrie 2011

Mancarica cu varza, orez si fleica afumata

Brrrr! Ce frig e afara! Numai bine de-o mancarica calda si consistenta.

Ingrediente
- 450 g fleica afumata, taiata felii
- 600 g varza tocata
- 150 g orez
- crengute de cimbru
- 2 linguri ulei
- sare, piper, boia dulce

Mod de preparare
1. Se incinge uleiul intr-o tigaie lata si se prajesc feliile de fleica afumata, pe toate partile. Se scoate carnea pe un platou si se tine la cald. Se adauga varza si se lasa sa se caleasca pana devine translucida. Se  pune boia  si se amesteca.
2.  Se spala orezul si se adauga la varza, impreuna cu bucatile de carne. Se stinge cu apa fierbinte. Se condimenteaza cu sare si piper, proaspat rasnite. Se lasa pe foc mediu pana incepe sa clocoteasca, apoi se reduce flacara. Se adauga crengutele de cimbru si se lasa sa fiarba pana cand orezul este gata, completand cu apa fierbinte, daca este cazul. Se scot crengutele de cimbru si se serveste calduta.

1 comentarii:

In bucatarie la Sidy spunea...

Varza, orez si afumatura....ce poate fi mai indicat pe frigul de afara decat bunatatea asta facuta de tine care arata grozav....
Felicitari, te tzuc !

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...