duminică, 15 septembrie 2019

Supă cremă de roșii

Toamna, anotimp al abundenței, când multitudinea de legume și fructe te fac să nu știi de unde să începi cu rețetele pe care le ai pe lista în așteptare.

Să începem totuși cu o supă super delicioasa de roșii, în plin sezon. Puteți folosi orice tip de roșii, eu le-am preferat pe cele cherry si prunișoară.

Ingrediente:
- 500 g roșii
- 4-5 caței de usturoi
- 1 ceapă roșie
- 2 cartofi mari, albi
- busuioc proaspăt, ulei de măsline, sare, piper, cimbrișor uscat, smântâna lichidă
- supa de carne/legume 3 l

Ingrediente supa:
- 500 g carcasă de pui
- 3-4 morcovi
- 2 tulpini țelină
- 1 păstârnac
- câteva fire de pătrunjel
- câțiva ardei iuti mici
- sare, piper

Mod de pregatire

1. Pentru supă se dă într-un clocot carcasa de pui cu sare, apoi se se spală bine si se pune din nou la fiert cu toate ingredientele pentru supă.

2. Roșiile se spală, se creapă puțin, se așează într-un vas pentru cuptor împreună cu ceapa și usturoiul tăiate felii. Se condimentează cu sare, piper, cimbrișor si se stropesc cu ulei de măsline. Se dau la cuptor pentru 40 de minute, la foc potrivit.

3. Se strecoară supa și se pune din nou pe foc împreuna cu toate ingredientele de la cuptor, busuiocul tăiat mărunt si cei doi cartofi tăiați cuburi. Se fierbe până cartofii sunt pătrunși si se pasează toată compoziția. Supa se poate strecura sau se poate servi și în această variantă cu smântână lichidă si crutoane de pâine.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...