sâmbătă, 12 octombrie 2013

Pui invelit in sare

O idee geniala si putin mai speciala pentru un pranz de duminica in familie (bineinteles reteta originala marca Jamie Oliver).



Ingrediente
- 3 kg sare de mare grunjoasa
- 8 linguri seminte de fenicul
- 2 oua, batute
- 2 lamai, taiate jumatati
- 1 lingura piper boabe
- o legatura cimbru proaspat
- ulei de masline
- un pui de cca 2 kg, cu pielea nesfasiata
- o legatura de patrunjel
- 8 catei de usturoi zdrobiti, in coaja

Mod de preparare
1. Preincalziti cuptorul la 200 C. Puneti toata sarea intr-un castron mare si adaugati semintele de fenicul zdorbite, ouale, sucul de lamaie, piperul boabe si putina apa, apoi amestecati. Intr-un mojar zdrobiti frunzele de cimbru si amestecati-le cu 2 linguri de ulei de masline.
2. Ungeti puiul pe toate partile cu acest amestec. Apoi introduceti in interiorul pasarii tot ce a ramas: crengute de cimbru, cojile de lamaie, usturoiul si putin patrunjel. Pregatiti 4 bucati lungi de folie de aluminiu si prindeti-le una de cealalta, astfel incat sa faceti o foaie lunga de 1 m.
3. Asterneti folia pe tava de cuptor si puneti peste ea o treime din compozitia de sare. Asezati apoi puiul deasupra si acoperiti cu restul de sare, care ar trebui sa se lipeasca usor de el(daca observati ca pielea are vreo crepatura sau crestatura, acoperiti locul cu un manunchi de patrunjel, inainte de a pune sarea deasupra).
4. Ridicati marginile foliei si prindeti-le strans, deasupra puiului. Dati la cuptor pentru 2 ore. Dupa ce l-ati scos lasati-l sa se odihneasca 15 minute, apoi spargeti sarea si indepartati-o cu tot cu piele. Portionati puiul si serviti cu paine prospata si o salata buna.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...