vineri, 17 mai 2013

FRD 2013 Pui in lapte reteta Jamie Oliver

Din acest an ma alatur si eu in serbarea datei de 17 Mai ca zi a revolutiei alimentare. Haideti sa promovam cu totii mancarea adevarata pentru viitorul copiilor nostri! Si pentru ca Jamie este initiatorul acestei ideei se cuvenea sa gatesc o reteta de-a sa.



Ingrediente
- 1 pui de cca 1,5 kg
- sare, piper proaspat macinat
- 115 g unt
- ulei de masline
- un baton mic de scortisoara
- o legatura mica frunze de salvie
- coaja de la 2 lamai
- 10 catei de usturoi in coaja
- 565 ml lapte

Mod de preparare
1. Preincalziti cuptorul la 190 C. Asezonati puiul cu sare si piper, apoi prajiti-l intr-un vas(care sa mearga si la cuptor) in unt cu putin ulei de masline. Dupa ce s-a rumenit bine pe toate partile, scoateti puiul pe o farfurie si aruncati untul si uleiul din vas.
2. Puneti din nou puiul in oala si adaugati restul ingredientelor, apoi dati-l la cuptor pentru aproximativ doua ore. Stropiti carnea din cand in cand cu sosul format. Pentru a servi pasarea desprindeti carnea de pe oase si portionati-o pe farfurii. Puneti deasupra mult sos si serviti alaturi de legume la abur sau cartofi piure.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...