joi, 7 martie 2013

Ciorba de linte cu carnaciori

Hai sa ne incalzim cu o ciorba buna!

Ingrediente
- 200 g carnaciori subtiri afumati
- o ceapa
- un morcov mare
- 150 g linte verde
- 1 lingurita boia
- 2 catei usturoi
- cimbru
- patrunjel verde
- 1 frunza de dafin
- sare, piper

Mod de preparare
1. Se incinge putin ulei de masline intr-o oala pentru supa. Se adauga carnaciorii si se rumenesc putin. Se adauga ceapa si morcovul taiate marunt. Se mai calesc cateva minute si se adauga boiaua si usturoiul zdrobit. Se stinge totul cu apa clocotita.
2. Se adauga lintea si se condimenteaza cu sare, piper, cimbru si dafin. Se lasa sa fiarba la foc mic pana cand toate legumele sunt gata. La final se adauga patrunjelul verde, tocat marunt, si se serveste calduta alaturi de paine praspata sau prajita.

5 comentarii:

dia spunea...

ce bine arata!

Unknown spunea...

O ciorbita delicioasa! La multi ani!!

Sisters'Kitchen spunea...

Bun, foarte bun!

Unknown spunea...

Buna Claudia. Te invit la un concurs de gatit pentru prieteni, inspirat de retetele din anii '20 ale strabunicii lui Elizabeth Gilbert, Margaret Yardley Potter si de "Cartea de bucate, ospitalitate si povesti minunate". Mai multe amanunte gasesti la mine pe blog http://brindusascheaua.blogspot.ro/2013/03/concurs-de-gatit-pentru-prieteni-Humanitas.html

O primavara frumoasa sa ai :)

Claudia Mic spunea...

Multumesc fetelor! Brindusa voi intra pe blogul tau sa vad despre ce e vorba!

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...