miercuri, 13 februarie 2013

Rulada de Sf Valentin

In ajun de Sf Valentin va propun acest desert rapid si delicios. Pe aceasta cale ii transmit si un maaare TE IUBESC dragului meu sot!



Pentru rulada:
- 3 oua
- 120 g zahar
- 1 praf de sare
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
- 75 g faina
- 50 g amidon de grau(sau de cartofi, sau de porumb)
- 1/2 pliculet praf de copt

Pentru umplut si decor:
- 200-300 g Nutella
- 2 banane foarte coapte
- 300 ml frisca
- 2 linguri zahar
- ornamente inimioare

Mod de preparare
1. Preincalziti cuptorul la 190 C. Tapetati cu hartie de copt o tava de rulada sau tava aragazului. Separati ouale. Bateti cele 3 galbenusuri impreuna cu 3 linguri de apa clocotita, pe viteza mare a mixerului. Adaugati 80 g zahar, sare si esenta, continuand sa mixati pana obtineti o masa cremoasa.
2. Bateti albusurile cu restul de zahar, pana obtineti o spuma tare, apoi incorporati-le la galbenusuri. Adaugati faina, amidonul si praful de copt cernute, amestecand usor cu o spatula de silicon sau cu o lingura de lemn. Varsati compozitia in tava tapetata, nivelati si dati la cuptor pentru 12-15 minute.
3. Pe un prosop curat cerneti putin zahar pudra. Rasturnati rulada peste prosop si indepartati hartia de copt. Ungeti cat este calda cu nuttela pe toata suprafata. Puneti intr-un capat bananele decojite si rulati strans blatul. Invartiti apoi rulada in prosop si lasati-o sa se raceasca complet. Ornati cu frisca batuta cu zahar si inimioarele dulci.

5 comentarii:

dia spunea...

e perfecta!

Liana10 spunea...

Foarte reusita rulada, as vrea si eu o felie ;-)

Anonim spunea...

Arata foarte bine rulada!

Claudia Mic spunea...

Multumesc!Sper ca ati avut o zi plina de dragoste!;)

Sisters'Kitchen spunea...

Ce frumos, ce dedicatie mai buna?:)
Arata excelent!

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...