vineri, 25 ianuarie 2013

Fabio's Gooey Cinnamon Buns

Hai sa dam drumul la copt, daca tot e zapada afara, macar ne mai incalzim in fata cuptorului si ne desfatam cu mirosul aluatului care creste si se rumeneste. Un weekend dulce! Sursa
  Ingrediente aluat:
- 1 plic drojdie uscata
- 1/2 cup apa calduta
- 1/4 cup zahar plus inca putin pt maia
- 1/3 cup unt/margarina, topit(a) si racit(a)
- 1/2 cup lapte gras
- 1/2 lingurita sare
- 1 ou
- 4 cups faina

Ingrediente umplutura:
- 1/3 cup unt/margarina, topit(a) si racit(a)
- 1 cup zahar brun
- o mana buna nuci tocate grosier
- 1 lingura scortisoara macinata

Ingrediente glazura:
- 1 cup zahar pudra
- 2 linguri lapte rece
- esenta de vanilie
- coaja de portocala
Conversie cups in grame

Mod de preparare
1.  Se pune intr-un bol drojdia, apa calduta si un pic de zahar. Se amesteca si se lasa intr-un loc caldut cca 10 minute, pana incepe sa dospeasca. Intre timp preparati aluatul amestecand zaharul cu untul(margarina) topit(a), ou, lapte, sare si 2 cups faina (e tare de folos un mixer de mare greutate).
2. Dupa ce aluatul incepe sa se lege, adaugati drojdia si restul de faina. Mixati pana obtineti un aluat omogen si usor lipicios. Scoateti-l pe o suprafata usor infarinata si framantati putin, pentru a scoate aerul din el. Apoi asezati-l intr-un bol uns cu ulei si acoperiti-l cu un prosop usor umezit. Lasati-l sa dospeasca intr-un loc caldut, timp de 30 de minute.
3. Rasturnati aluatul pe o suprafata infarinata si intindeti-l sub forma de dreptunghi. Ungeti-l cu unt(margarina) topit(a), apoi presarati pe rand zaharul brun, nucile si scortisoara. Rulati aluatul si taiati-l in portii egale(eu le-am taiat un pic cam mari, si mi-au iesit niste melci uriasi-care au stat mai mult la cuptor, dar au fost tare buni si asa). Puneti melcii obtinuti intr-o tava(sau mai multe) neaderenta si apasati putin marginile in jos. Acoperiti cu un prosop putin umezit si lasati sa mai creasca 30 de minute.
4. Preincalziti cuptorul la 180 C si dati tavile pentru 30 de minute. Preparati apoi glazura amestecand zaharul pudra cu lapte, coaja de portocala si vanilie. Scoateti melcii din cuptor si glazurati-i cand inca sunt calduti. Pofta Buna!

2 comentarii:

Vio spunea...

Delicios. Chiar mi s-a facut pofta de ceva dulce.

Claudia Mic spunea...

Multumesc Vio!

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...