In sfarsit vremea ne mai permite sa pornim si cuptorul. Acest chec minunat are o consistenta atat de pufoasa incat nu te mai poti opri din mancat.(sursa)
Ingrediente
- 4 oua
- 1 cana zahar
- 1 cana faina
- 5 linguri ulei
- 5 linguri apa
- coaja de lamaie
Mod de preparare
1. Se pune zaharul si apa intr-o craticioara la foc mic si se amesteca pana s-a topit complet. Se separa ouale si se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se toarna siropul de zahar usor racit, in trei reprize peste albus, mixand in continuare.
2. Se adauga apoi galbenusurile, uleiul si coaja de lamaie, alternand. Se mixeaza bine dupa fiecare. Se cerne faina si se incorporeaza , amestecand cu o paleta de silicon prin rasturnare. Se incalzeste cuptorul la 200 C si se tapeteaza o forma de chec cu unt si faina, apoi se rastoarna compozitia obtinuta in ea. Se da la cuptor 15 minute, se reduce temperatura la 180 C si se mai lasa 15 minute.
1 comentarii:
Despre gem nu zici nimic...
Sa fie oare de visine? cirese? Oricum tare bine arata!
Trimiteți un comentariu