Alegeti un model de paste de marime mica si de calitate superioara pentru un rezultat bun. Cred ca spanac vom gasi din ce in ce mai rar de acum in colo, de aceea vreau sa profit la maxim.
Ingrediente
- 200 g paste mici
- 300 g carne de pui (din supa, din friptura sau la rotisor)
- 500 g spanac
- 100 g mozzarella
- 100 g parmezan
Sos bechamel
- 100 g unt
- 100 g faina
- 1 l lapte
- 1 ceapa mica
- 4 cuisoare
- 1 foaie de dafin
- sare, pipre, nucsoara
Mod de preparare
1. Spalati spanacul si puneti-l intr-o oala cu fund dublu. Presarati putina sare, acoperiti cu capac si dati la foc mic sa se inabuse in apa care a ramas pe frunze. Amestecati de cateva ori pentru a se face uniform, apoi strecurati-l de lichid.
2. Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe ambalaj si strecurati-le. Pentru sosul bechamel incalziti laptele impreuna cu ceapa ( in care ati infipt cuisoarele) si foaia de dafin. Dupa ce s-au infuzat strecurati laptele. Topiti untul pe foc mic si adaugati toata faina. Amestecati pana obtineti un aluat oparit si adaugati treptat laptele cald amestecand in continuu, pentru a nu face cocoloase. La final va rezulta un amestec usor cremos pe care-l veti condimenta cu nucsoara, sare si piper.
3. Preincalziti cuptorul la 180 C si tapetati cu unt si pesmet o forma pentru cuptor. Tocati marunt spanacul si carnea de pui. Radeti branza mozzarella. Adaugati la paste sosul bechamel, spanacul, carnea si jumatate din cantitatea de mozzarella. Amestecati bine si rasturnati in vasul de copt. Presarati deasupra restul de mozzarella si parmezan. Dati la cuptor pentru 35 de minute si savurati-le calde spre fierbinti.
Sunt de-a dreptul minunate! Pofta buna!
1 comentarii:
Mmmm...ce bine arata!
Trimiteți un comentariu