luni, 28 mai 2012
Branzoici sarate
Reteta o am de la mama, care ne facea cand eram mici aceste minunate branzoici primavara, cand apareau cozile de ceapa, mararul si branza proaspata de oi. Dar umplutura poate fi inlocuita cu ce va place inclusiv cu gem sau branza de vaci dulce.
Ingrediente
- 500 g faina
- 150 ml lapte
- 150 ml apa
- 1 lingurita sare
- 1 lingura zahar
- 1 cub drojdie proaspata
- 500 g branza proaspata oi
- cozi de ceapa
- o legatura marar
- un ou
Mod de preparare
1. Cerneti faina si faceti fantanita in mijloc. Amestecati cubul de drojdie cu zahar si lichidele usor caldute. Lasati-o 10 minute intr-un loc caldut sau pana incepe sa faca bulbuci. Sarati faina pe margini si adaugati in mijloc compozitia cu drojdia. Framantati timp de cateva minute aluatul, apoi acoperiti-l cu un prosop curat si lasati-l la dospit cel putin o ora.
2. Preincalziti cuptorul la 180 C si pregatiti umplura. Taiati marunt ceapa si mararul spalate. Adaugati-le la branza impreuna cu un praf de sare si amestecati bine. Impartiti aluatul in patru parti egale si intindeti-le cu ajutorul sucitorului in patrate. Ungeti-le cu umplutura si aduceti fiecare colt la mijloc obtinand astfel niste portofele. Lipiti cu grija aluatul si puneti-l pe o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Ungeti cele patru pachetele cu un ou batut si dati-le la cuptor pe al doilea rand numarand de jos, pana se rumenesc si sunt bine facute.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
4 comentarii:
Tare aspectoase si sant convinsa ca sant si tare gustoase...servesc si eu una, asa virtual yumi,yumi, multumesc !
pupici
In Breaza, jud BN aceste minunate branzoici se cheama "cocorăzi" si sunt foarte bune facute in cuptor cu lemne, pe vatra. Cand le vad imi aduc aminte de copilarie...
Lia multumesc!
Danuta ti-ai adus aminte?!
Trimiteți un comentariu