joi, 1 martie 2012

Covrigi dulci cu branza de vaci

Mmmmm! ce buni au fost la micul dejun alaturi de o cana mare de lapte.



Ingrediente
- 50 g unt
- 150 g branza de vaci
- 100 g zahar
- 1 ou
- 1 lingurita coaja de lamaie rasa
- 250 g faina
- 1/2 lingurita praf de copt

Glazura
- 100 g zahar pudra
- 2-3 linguri lapte

Mod de preparare
1. Se topeste untul si se lasa sa se raceasca. Se amesteca branza cu zahar, ou, coaja de lamaie si unt topit. Se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt. Se framanta un aluat compact, se pune in folie transparenta si se da la frigider pentru 30 de minute.
2. Se incinge cuptorul la 180 C. Se tapeteaza o tava de aragaz cu hartie de copt. Se imparte aluatul in doisprezece parti egale, care la randul lor se impart in doua. Se modeleaza apoi sub forma de bastonase de lungimi egale (cca 10 cm). Se impletesc cele doua bastonase si se lipesc la capete. Se aseaza in tava si se procedeaza la fel cu restul de aluat.


3. Se dau la cuptor pentru 15-18 minute pana devin usor aurii. Se scot si se lasa sa se raceasca complet. Intre timp se prepara glazura amestecand zaharul pudra cu laptele, adaugat putin cate putin. Ungeti covrigii folosindu-va de o pensula de silicon, apoi lasati sa se intareasca glazura.

6 comentarii:

TeoBucatar spunea...

Tare buni trebuie sa fi fost!

Claudia Mic spunea...

Au fost gata intr-o clipita!

Antonina Sofia Sociu spunea...

Sunt convinsa c-au fost gata rapid! tare-mi plac covrigii!

Adina spunea...

Cat sunt de frumosi! Felicitari ca ati inceput primavara atat de bine!

Cristina spunea...

Frumosi si gustosi!!!!!

Claudia Mic spunea...

Multumesc fetelor!

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...