marți, 6 martie 2012

Biscuiti sarati cu rozmarin si parmezan

Astia sunt buni pentru primul gratar, alaturi de o bericica.

Ingrediente
- 100 g unt, taiat cubulete
- 100 g parmezan, ras fin
- o lingura rozmarin, tocat marunt
- 90 g faina

Mod de preparare
1. Amestecati toate ingredientele pana obtineti un aluat omogen (puteti folosi si robotul de bucatarie). Modelati-l intr-un disc de 15 cm, inveliti-l in folie transparenta si dati-l la frigider pentru o ora.
2. Puneti aluatul intre doua foi de copt si intindeti-l cu sucitorul la grosimea dorita. Taiati apoi cercuri de 3 cm (eu am folosit un paharel de tuica, pe care il bagam in faina dupa fiecare biscuite). Asezati biscuitii pe o tava mare tapetata cu hartie de copt. Aluatul ramas il intindeti din nou intre hartii si decupati din nou biscuiti. Veti proceda astfel pana nu mai ramane aluat.
3. Se preincalzeste cuptorul la 180 C. Se dau biscuitii pentru 5-8 minute (depinde de grosime) sau pana devin usor aurii deasupra. Se scot si se lasa sa se odihneasca 5 minute in tava, apoi se transfera pe un platou sau in ce vreti sa-i serviti. Sunt sfaramiciosi si deliciosi.

6 comentarii:

maria elena spunea...

Cred ca mi-ar placea, le simt aroma, mmmmmmm!

Unknown spunea...

o bunatate de biscuiti! de savurat la un meci, langa o bere:)

Claudia Mic spunea...

Maria ma bucur!

Claudia Mic spunea...

Andreea cred ca o sa i fac la urmatorul meci sotului meu.

Unknown spunea...

Poti sa-mi spui, te rog, cate bucati ies intr-o portie?

Claudia Mic spunea...

Buna, sincera sa fiu am facut reteta de mult si nu-mi mai amintesc exact dar cred ca o tava de aragaz, cam atat.

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...