duminică, 22 ianuarie 2012

Ananas cu zahar si menta zdrobita

Cred ca e cel mai simplu si mai revigorant mod de a savura un ananas. Reteta ii apartine lui Jamie, dar am vazut-o si la alti bucatari in variante diferite. De exemplu Ramsey taie coaja potocalelor pana ajungela miez si il extrage pe acesta dintre pliurile albe, il presara cu celebrul zahar pasat cu menta si il serveste cu rodie si iaurt. Cred ca intr-o zi voi incerca si aceasta varianta. Intre timp minunatul ananas va participa la provocarea lunii ianuarie lansata de Mitinita.

Ingrediente
- 1 ananas
- 3 linguri zahar
- o legatura mica de frunze de menta

Mod de preparare
 Curatati bine de tot ananasul de coaja. Taiati-l in sferturi si indepartati cotorul. Feliati-l in bucati potrivite si asezati-l pe un platou. Puneti intr-un robot de bucatarie zaharul impreuna cu menta si mixati pana obtineti un amestec nisipos de culoare verde. Presarati deasupra ananasului si serviti imediat.

3 comentarii:

Adina spunea...

A meritat provocarea nu numai pentru minunile de retete,dar zaharul menta si combinatia de la Ramsey e in topul descoperirilor de la aceasta editie. Multumesc mult ca ai raspuns pozitiv provocarii si ca ai impartasit cu noi acest mic secret culinar.

Lia Maria Grozi spunea...

O combinatie de arome irezistibila !!!!

Claudia Mic spunea...

Mersi Lia!

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...