miercuri, 9 noiembrie 2011

Musaca din cartofi

Iata ca a venit si frigul si o data cu el si mancarile mai consistente.

Ingrediente
- 300 g carne tocata de vita
- 150 g ceapa
- 1,5 kg cartofi
- 3 oua
- 25 g faina
- 75 ml lapte
- 50 g cascaval
- 1 lingura pesmet
- patrunjel verde
- ulei, unt, sare, piper

Mod de preparare
1. Ceapa si cartofii se curata si se spala. Cartofii se taie rondele si se pun la fiert in apa cu sare. Ceapa se toaca marunt si se caleste in 3 linguri ulei. Se adauga carnea si se amesteca pana cand aceasta se deschide la culoare si se faramiteaza. Se condimenteaza cu sare si piper. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
2. Se scurg cartofii de apa si se amesteca cu ulei, sare si piper dupa gust. Se unge cu unt si se tapeteaza cu pesmet o tava marisoara. Se amesteca compozitia de carne cu un ou si jumatate din cantitatea de patrunjel, tocat marunt. Asezarea in tava va fi astfel: cartofi, carne, cartofi, carne, cartofi.
3. Se introduce tava la cuptor pentru 30 de minute la 180 C. Dupa acest timp se scoate si se adauga compozitia obtinuta din lapte, 2 oua, faina si patrunjelul tocat, ramas. Se presara cascavalul ras si se introduce la cuptor pentru 15 minute la gratinat.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...