marți, 13 septembrie 2011

Supa crema de dovlecei cu somon afumat

Dupa cum va relatam intr-o postare anterioara am inceput sa privesc cu ochi mai buni supele crema. Mie imi plac tare mult dovleceii, dar nu prea pestele asa ca m-am folosit de aceasta minunata supa sa-mi mai insel "mofturile".



Ingrediente
- 200 g cartofi albi
- 400 g dovlecei
- 1 ceapa
- 2 catei usturoi
- 1 lingura ulei
- 100 ml vin alb
- 600 ml supa de legume
- 100 g somon afumat
- 100 ml smantana
- cateva fire marar
- sare, piper, nucsoara

Mod de preparare
1. Se spala dovleceii si se taie cuburi. Se curata, se spala si se taie cuburi cartofii. Se curata si se toaca marunt ceapa si usturoiul.
2. Se incinge uleiul intr-o oala si se adauga la calit ceapa si usturoiul. Se lasa pana ceapa devine sticloasa si se adauga cartofii si dovleceii. Se calesc putin si se stinge cu vin si supa. Se lasa sa fiarba pe foc domol cam 20 de minute sau pana sunt gata cartofii.
3. Se adauga pestele si se lasa sa fiarba 5 minute in supa, apoi se scoate impreuna cu 1/3 din cantitatea de legume. Se ia supa de pe foc se adauga smantana, marar si condimente, apoi se paseaza. Se serveste garnisita cu peste, legume si marar.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...