Probabil ca deja v-ati dat seama ca sunt mare amatoare de carti de bucate. La adun sarguincioasa pe toate cu imagini, fara, vechi, noi, reviste, de 1000 de pagini, in limbi straine sau romanesti, celebre si mai putin, cu tematica sau fara, dar sunt innebunita dupa ele. Deja un dulapior e plin si inca nu mi-am potolit "setea". Oricum sunt cel mai bun cadou pe care l-as putea primi si pe care de cele mai multe ori chiar il primesc:)). Aceasta reteta isi are originea in mormanul adunat si ii apartine lui Jamie.
Ingrediente
- 4 cepe a 100 g fiecare (aproximativ)
- 2 catei de usturoi tocati marunt
- 4 crengute de rozmarin
- 8 linguri smantana dulce
- 50 g parmezan
- 4 felii prosciuto crudo
- ulei de masline
- sare, piper
Mod de preparare
1. Rupeti frunzele de la baza crengutelor de rozmarin si tocati-le marunt. Fierbeti cepele decojite intr-o cantitate mare de apa pentru 15 minute. Lasati-le sa se raceasca si decupati-le un capac. Scoateti miez din interior atat cat sa incapa compozitia. Taiati marunt miezul scos si puneti-l deoparte.
2. Preincalziti cuptorul la 200 C si tapetati o tava mica cu hartie de copt. Puneti o tigaie pe foc cu putin ulei de masline si adaugati usturoiul, miezul de ceapa tocat si rozmarinul. Lasati 2 minute pe foc iute, micsorati flacara si adaugati smantana. Luati de pe foc si adaugati parmezanul, apoi condimentati cu sare si piper.
3. Invartiti cepele in felii de prosciuto si fixati-le cu crengutele de rozmarin, taiate la varf sub forma de tepuse. puneti-le in tava si umpleti-le cu compozitia de smantana si parmezan. Coaceti-le 25 de minute, pana devin fragede. Se servesc caldute.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu