sâmbătă, 9 iulie 2011
Prajitura cu cirese
Iata ca am ajuns si la finalul sezonului de cirese si am decis sa le spun "adio" cu aceasta prajitura pe cat de simpla si rapida pe atat de delicioasa.
Ingrediente
- 500 g cirese fara samburi
- 300 g zahar
- 200 ml smantana
- 175 g faina
- 6 oua
- 1 plic zahar vanilat
- 1/2 plic praf de copt
- 50 g pesmet
- 1 lingurita scortisoara
- 15 ml rom
- un praf de sare
- zahar pudra
Mod de preparare
1. Se amesteca ciresele cu pesmet si scortisoara. Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, incorporandu-se treptat zaharul iar la final romul. Se adauga galbenusurile, smantana si zaharul vanilat. Se amesteca usor, apoi se pune faina cernuta impreuna cu praful de copt si se amesteca usor prin rasturnare.
2. Se tapeteaza cu hartie de copt tava de la aragaz si se rastoarna compozitia, nivelandu-se usor. Se aseaza ciresele si se introduce tava la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 30 -35 de minute. Dupa racire se pudreaza cu zahar si se taie in cuburi.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
1 comentarii:
ador textura.sa stii ca intr-un fel ma bucur ca se termina ciresele in Romania ca am salivat prea mult cum la mine nu se gasesc :((
faina prajiturica.o duminica minunata!
Trimiteți un comentariu