sâmbătă, 11 iunie 2011
Supa de oase cu galuscute
E vara in toata regula, asa ca supele au inceput sa ocupe un rol important in fiecare saptamana. Cea pe care v-o prezint azi are avantajul ca o p[uteti "asorta" cu ce va place: galuscute de gris, galuscute de maduva, taietei sau paste scurte.
Ingrediente
-1 kg oase de vita cu maduva
-200 g telina
-200 g patrunjel sau pastarnac radacina
-200 g morcovi
-100 g ceapa
-100 ml bulion
-sare, piper
-1 legatura patrunjel verde
Pentru galuscute
-1 ou
-gris
-1 varf de cutit bicarbonat
-sare, piper
Mod de preparare
1. Se spala oasele si se pun intr-o oala cu apa fierbinte sa dea un clocot. Se scot si se spala din nou. Se curata legumele si se taie bucati mari. Se pun la fiert impreuna cu oasele de vita, in apa cu sare.
2. Se lasa sa fiarba vreo 3-4 ore pe foc mic, pana lichidul scade la jumatate. Se scot oasele(colectati si pastrati maduva din ele, pentru o alta supa cu galuscute cu maduva) si legumele. Jumatate din cantitatea de legume se taie foarte marunt si se adauga din nou la supa.
3. Pentru galuscute se bate oul cu sare si piper. Se adauga gris cat sa se ingroase si se presara putin bicarbonat. Se amesteca bine si se formeaza cu ajutorul unei lingurite galuscute care se lasa in supa fierbinte(fara sa clocoteasca). Se fiarb la foc mic(acoperite cu capac) si se intorc si pe cealalta parte. Cand sunt gata se adauga bulionul, patrunjelul tocat marunt si se potriveste de condimente. Se serveste calduta.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
3 comentarii:
As avea o intrebare, cum se fac galuscute de maduva...Ms!
Ce poate fi mai bun acum, decat o supica de oase cu galuste presarate cu patrunjel verde....
Maduva fiarta e buna unsa pe o felie de paine prajita....yammy-yammi !
Galuste din maduva
-100 g maduva de vita
-2 chifle uscate
-5 linguri lapte
-2 oua
-80 g faina
-4 linguri pesmet
-sare, piper, nucsoara
-patrunjel verde tocat
1.Se marunteste maduva si se incalzeste la foc redus.Se ia de pe foc si se freaca, pana devine spumoasa.Chiflele se taie cuburi, se stropesc cu lapte si se lasa putin sa se inmoaie.Se storc si se trec printr-o sita mare, amestecandu-se cu maduva.
2.Compozitia se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara.Se adauga frunzele de patrunjel si ouale si se framanta bine, apoi se adauga treptat pesmetul si faina si se lasa sa se odihneasca 15 minute.
3.Din aluat se formeaza galuste mici.Se pune apa cu sare la fiert.Se lasa galustele sa dea in clocot si se fierb inca 10 minute la foc mic.Se servesc cu supa de vita.
Trimiteți un comentariu