joi, 28 aprilie 2011

Tort cu lichior de oua

"Imbatator" de bun!

Ingrediente
-200 g ciocolata cu lapte
-60 g unt
-4 oua
-100 g zahar
-75 g faina
-50 g amidon
-40 g migdale macinate
-2 lingurite praf de copt
-1 lingura cafea solubila
-500 ml frisca
-150 ml lichior de oua
-500 g oua de martipan cu lichior de oua
-cacao dulce

Mod de preparare
1. Se incinge cuptorul la 175 C.Se topeste 120 g ciocolata impreuna cu untul pe foc foarte mic. Se lasa sa se racoreasca. Se separa ouale si se bat albusurile spuma tare. Galbenusurile se mixeaza cu 80 g zahar, se inglobeaza compozitia de ciocolata, urmata de albusurile batute spuma. Se amesteca faina cu amidon, migdale, cafea solubila, praf de copt si se incorporeaza cu o paleta la aluat. Se aseaza intr-o forma de 26 cm si se da la cuptor pentru 30 de minute. Se scoate si se lasa sa se raceasca. Se taie in doua parti egale care se insiropeaza cu lichior de oua.
2. Se bate frisca cu restul de zahar. Se pastreaza cateva oua de martipan pentru decor, iar restul se taie bucatele. Se amesteca jumatate din cantitatea de frisca cu bucatelele de oua si se unple tortul. Se foloseste restul de frisca pentru a orna tortul. Marginea se presara cu ciocolata ramasa tocata grosier, deasupra se cerne cacao dulce, se spriteaza frisca si se orneaza cu oua pudrate cu cacao. Se da la rece pentru 30 de minute, apoi se serveste.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...