joi, 21 aprilie 2011
Taietei cu nuca
Nu e pentru prima data cand fac paste de casa, dar astea au iesit chiar minunat.
Ingrediente
-300 g faina
-2 oua
-150 g miez de nuca
-100 g zahar
-50 g unt
-sare
-miere
Mod de preparare
1. Miezul de nuca se macina. Faina se cerne pe planseta, se face un gol in mijloc, in care se pun ouale, sare si 50 ml apa. Se framanta o coca de taietei de consistenta potrivita, care se lasa in repaus 15 minute. Coca se intinde intr-o foaie subtire, se lasa sa se zvante, se face sul si se taie taietei de circa 3 cm latime. Se lasa sa se zvante si se cern de faina.
2. Taieteii se fierb in apa clocotita cu sare. Dupa ce au fiert, se adauga apa rece, se lasa 15 minute sa se raceasca si se trec prin jet de apa rece. Taieteii fierti si raciti se amesteca cu unt topit, miez de nuca macinata si zahar. Se gratineaza la cuptor circa 10 minute. Se servesc calzi, ornati cu miere.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu