marți, 8 martie 2011

Tort de 8 Martie


La multi ani tuturor mamelor si femeilor!A fi mama e cea mai mare realizare a vietii mele, asa ca sunt mandra sa sarbatoresc azi.Ii multumesc mamei mele pentru ca m-a avut si m-a crescut.Mami te iubesc!

Blat
-7 oua
-210 g zahar
-180 g faina
-50 g cacao
-1 praf sare

Crema si ornat
-1 plic budinca de capsuni
-400 ml lapte
-3 foi gelatina
-6 linguri zahar
-500 ml frisca
-2 cutii mari compot de piersici
-1 gelatina pentru glazura
-cirese confiate

Mod de preparare
1.Se separa ouale.Se bat albusurile spuma tare impreuna cu sarea, adaugand zaharul in ploaie.La final se adauga galbenusurile pe rand si faina amestecata cu cacao si cernuta.Se da la cuptorul preincalzit la 170 C pentru 20-25 de minute.
2.Intre timp se prepara budinca dupa indicatiile de pe ambalaj folosind 400 ml lapte si 3 linguri de zahar.Se pune la inmuiat gelatina si se adauga la budinca inca fierbinte, amestecand pana se topeste.Se lasa budinca la rece.
3.Se scoate blatul si se lasa sa se raceasca complet.Se taie pe 3 niveluri.Se bate frisca cu 3 linguri de zahar, iar piersicile se pun la scurs.Se amesteca jumatate din cantitatea de frisca cu budinca si se asambleaza blaturile.Se taie piersicile felii subtiri si se orneaza tortul cu ele.Se glazureaza cu gelatina si se orneaza cu cirese si frisca ramasa.Se da la rece si se consuma dupa aproximativ o ora.

4 comentarii:

diamond spunea...

arata super bine :D

La multi ani :D

Dana Gherman spunea...

La multi ani pentru toate fetele/femeile din familia Sigartau si Mic, sunteti toate deosebite! De tort ce sa zic...salivam cu totii!

Craita spunea...

foarte frumos tortuletul:)

Claudia Mic spunea...

Multumesc fetelor!La multi ani inca o data!

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...