luni, 14 martie 2011

Tarta rustica cu struguri


In ultima vreme am fost in cautare de retete cu faina neagra, iar aceasta tarta imi tragea de mult cu ochiul.

Ingrediente
-200 g faina neagra
-1/2 plic praf de copt
-30 g nuci macinate
-70 g zahar
-3 oua
-1 lingura brandy
-50 g unt+pentru uns
-un borcan compot de struguri
-un praf sare
-pesmet
-zahar candel

Mod de preparare
1.Amestecati faina cu praful de copt si nucile macinate.Separati ouale si bateti galbenusurile, spuma, impreuna cu zahar.Adaugati brandy si untul topit si racit.
2.Incorporati in mai multe trepte faina, iar la final albusul batut spuma cu un praf de sare.Scurgeti foarte bine de suc strugurii si amestecatii in aluat.
3.Tapetati cu unt si pesmet o forma de 22-24 cm si intindeti in ea compozitia cu ajutorul unei linguri.Presarati zahar candel si dati la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 45 de minute.Lasati sa se raceasca complet inainte de a servi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...