miercuri, 23 martie 2011

Conchilie in giallo sau Scoici galbene


Din totdeauna mi-au placut pastele si mai ales cele la cuptor, asa ca astea au fost tocmai pe gustul meu.

Ingrediente
-400 g paste conchilie
-200 g cascaval ras
-150 g sunca felii
-70 g unt
-50 g faina
-300 ml lapte
-200 ml supa
-40 g pesmet
-1 ou
-1 plic sofran
-nucsoara
-sare

Mod de preparare
1.Topiti untul intr-o craticioara si adaugati faina, amestecand pana se leaga de forma unui aluat oparit.Adaugati laptele si supa calduta,in care ati diluat sofranul, in mai multe trepte.Lasati la foc mic pana obtineti un sos de consistenta aluatului de clatite.
2.Luati sosul de pe foc, incorporati pesmetul, nucsoara si sare.Pregatiti pasta al dente dupa instructiunile de pe ambalaj.Adaugati oul batut la sosul racit putin si amestecati bine.Taiati sunca cubulete marunte.Uniti pastele strecurate cu sosul bechamel si sunca, amestecand bine.
3.Tapetati cu unt si pesmet o forma de sufleu.Turnati jumatate din compozitia de paste si presarati jumatate din cantitatea de cascaval.Adaugati restul de paste si ornati la final cu restul de cascaval.Dati la cuptorul preincalzitla 230 C pentru 10 minute.Se servesc calde.

2 comentarii:

Dana Gherman spunea...

Foarte bine arata, cred ca e si foarte gustos!

Claudia Mic spunea...

Daaaa cand le servesti au un sos moale tare gustos in mijloc.

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...