vineri, 4 martie 2011

Cake fara unt





Francezii astia stiau sa gateasca nu gluma!Am primit aceasta minunata carticica cu imprumut de la nasa Oana si am fost atrasa de ea mai intai pentru ca pe autoare o cheama ca pe fiica-mea, si mai apoi de retetele super simpliste si delicioase din ea.Acest minunat cake are un gust de piscot si o palarie crocanta.

Ingrediente
-4 oua
-60 g amidon
-60 g faina
-250 g zahar fin
-1/3 plic praf de copt
-1 plic zahar vanilat

Mod de preparare
1.Preincalziti cuptorul la 160C.Intr-un bol adanc bateti cu mixerul galbenusurile impreuna cu zaharul, pana devin spumoase.Amestecati faina cu amidon si praf de copt.Cerneti compozitia peste spuma de galbenusuri si amestecati usor.
2.Bateti albusurile spuma tare si incorporati-le in mai multe etape la aluat.Pregatiti o tava de chec pe care o ungeti cu unt si o tapetati cu faina.Turnati compozitia in ea si nivelati.Presarati deasupra zahar vanilat si dati la cuptor pentru o ora.

4 comentarii:

mihaela spunea...

cartea si retetele sunt minunate.o am si eu in limba germana dar pina acum nu am incercat nimic din ea.mi-ai dat tu un impuls acum!
week-end minunat!

Dana Gherman spunea...

Cred ca ar merge ft bine cu un sos de vanilie...deja imi lasa gura apa, delicios. Sa stii ca si austriecii au tot felu de specialitati tot asa, simple si foarte gustoase care sunt insotite de vestitul sos de vanilie.

Claudia Mic spunea...

Mihaela nu ezita si nemtii au retete excelente.Eu ma uitam la o emisiune gen cireasa de pe tort din Germania si gateau ft bine.

Claudia Mic spunea...

Da Danuta sosul de vanilie merge cu aproape toate cake-urile de acest gen.

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...