miercuri, 23 februarie 2011

Tarta cu curmale



Asa cum va spuneam "calatoria" prin cartile culinare frantuzesti m-a adus si la aceasta minunata tarta.Nu am mancat curmale pana acum, dar trebuie sa recunosc ca merg de minune in combinatia de mai jos.

Ingrediente
-150 g faina
-75 g unt rece
-250 ml lapte
-1 plic zahar vanilat de Bourbon
-3 oua
-100 g zahar fin
-75 g alune tocate grosier
-200 g curmale
-3 banane
-sare

Mod de preparare
1.Se taie untul cubulete si se amesteca repede cu faina, pana obtineti un aluat sfaramicios.Apoi se toarna 50 ml apa rece si sare si se framanta un aluat fraged, pe care il invartiti in folie si il puneti la frigider pentru 15 minute.
2.Intre timp se curata curmalele de samburi si se taie marunt.Se scoate aluatul de la frigider si se intinde sub forma de cerc, cat sa acopere forma de tarta.Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina forma.Se aseaza aluatul si se inteapa cu furculita.Se acopera cu hartie de copt, peste care se aseaza fasole uscata pentru a ingreuna.
3.Se da la cuptorul preincalzit la 200 C pentru 15 minute.Se pregateste umplutura, amestecand cu mixerul un ou si 2 galbenusuri impreuna cu 50 g zahar.Se adauga la compozitie, amestecand usor, bananele taiate cuburi, curmalele maruntite si alunele taiate grosier.Laptele se incalzeste impreuna cu zaharul vanilat si se adauga la umplutura in fir continuu.
4.Se scoate alautul, se indeparteaza fasolea si se rastoarna compozitia de oua.Se da la cuptor, la 180 C, pentru 20 de minute.Intre timp se bat cele 2 albusuri ramase cu 50 g zahar.Se scoate tarta si se tapeteaza cu bezeaua rezultata.Se mai da la cuptor 10 minute .Se serveste rece.

1 comentarii:

Invizibilul spunea...

Sa raman eu fara ciocolata daca nu e buna !

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...