vineri, 21 ianuarie 2011

Tarta podgoreana italiana


Combinatia aluat crocant,struguri si mascarpone un adevarat deliciu.

Blat
-200 g faina
-150 g unt rece
-1 galbenus
-75 g alune macinate
-3 linguri zahar

Umplutura
-500 g struguri rose
-125 ml vin alb
-110 g zahar
-200 g branza de vaci
-250 g mascarpone
-scortisoara

Mod de preparare
1.Se aseaza intr-un castron adanc ingredientele pentru aluat si se framanta impreuna cu 60 ml apa rece.Se intinde o foaie de aluat, se tapeteaza forma si se da pentru 15 minute la frigider.
2.Se incinge cuptorul la 220 C.Se acopera aluatul cu hartie de copt si se presara boabe de fasole pentru ingreunat.Se coace tarta 15 minute.Se scoate din cuptor si se indeparteaza hartia cu tot cu boabele de fasole.Se mai coace blatul 10 minute si se lasa sa se raceasca.
3.Se toarna vinul intr-o oala si se fierbe la foc moale impreuna cu 60 g zahar pentru 5 minute.Se adauga boabele de struguri curatate si se lasa sa fiarba inca 2 minute.Se scot strugurii cu o spumiera si se mai lasa sosul sa fiarba inca 2 minute.Apoi se raceste complet.
4.Se amesteca mascarpone cu branza de vaci,50 g zahar si o jumatate de lingurita scortisoara.Se aseaza crema pe blat si se acopera cu struguri si sirop.

2 comentarii:

mirela spunea...

Arata bine,,,Te pup!

Claudia Mic spunea...

Multumesc Mirela!Te pup si eu!

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...