miercuri, 5 ianuarie 2011
Caracatita marinata
O recomand amatorilor de senzatii gustative "extreme".Noua ne plac aproximativ toate fructele de mare(ne amintesc de luna de miere), asa ca aceasta minunatie, primita din Italia, nu a facut exceptie.
-1,2 kg caracatita eviscerata
-1 morcov
-3 felii radacina telina
-3 catei usturoi
-1 radacina patrunjel
-2 frunze de dafin
-1 paharel de vin alb
-1 lingura otet de vin alb
-sucul de la o lamaie
-ulei de masline
-patrunjel
-sare,piper
Mod de preparare
1.Se spala caracatita.Se pune intr-o oala adanca apa cu sare la fiert.Se adauga legumele intregi curatate,dafinul si vinul.
2.In timp ce apa fierbe se adauga caracatita intreaga si se lasa la foc moale timp de o ora.Dupa o ora se stinge focul si se lasa caracatita sa se raceasca in suc propriu.
3.Dupa ce s-a racit, se scoate si se taie bucati de cca 1 cm.Se pun intr-un bol si se amesteca cu otet,zeama de lamaie,ulei de masline, patrunjel tocat, sare si piper.Se lasa sa se odihneasca putin si se amesteca inca o data inainte de a servi.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
1 comentarii:
Interesanta idee, oricum fructele de mare sunt foarte delicioase...daca stii cum sa le gatesti, normal. Asteptam si alte retete din aceasta categorie si mai ales cu specific italian, stim noi de ce :D
Trimiteți un comentariu