joi, 16 decembrie 2010

Tort de zmeura


In sfarsit am revenit.Dupa un lung sir de invitati si cadouri:) care mai de care(cred ca am gatit saptamana asta la dulciri cat pentru o luna) o sa incep sa si postez incetul cu incetul fiecare reteta.Multumesc tuturor pentru urarile de bine!

Si incep in forta cu tortul pe care l-am facut sambata trecuta, un dort dulce acrisor cu trei etaje si crema multa.

Blat
-8 oua
-200 g zahar
-300 g faina
-1 lingurita praf de copt
-1 varf de cutit coaja de lamaie rasa

Crema
-8 foi gelatina
-4 linguri jeleu de zmeura fara samburi
-200 g branza de vaci
-100 g iaurt
-100 g zahar
-4 linguri suc de mere
-200 g frisca
-bezele roz

Mod de preparare
1.Se incinge cuptorul la 180 C.Se separa ouale.Se bat albusurile cu zahar.Se inglobeaza faina amestecata cu praf de copt si coaja de lamaie, alternand cu galbenusurile.Compozitia se aseaza intr-o forma de tort de 26 cm si se coace la cuptor 40-45 de minute.Se scoate si se lasa sa se raceasca.
2.Se inmoaie gelatina in apa rece.Se amesteca jeleul cu branza de vaci, iaurt si zahar.Se dizolva gelatina in sucul de mere incalzit si se amesteca cu o lingura din compozitia de crema.Dupa care se incorporeaza in toata crema amestecand.Se da la rece.Se bate frisca si se amesteca in crema intarita.
3. Se taie blatul pe patru niveluri.Se pun doua linguri de crema deoparte iar cu restul se ung blaturile in mod egal.Se acopera la final tortul cu crema ramasa si bezele zdrobite sau intregi dupa preferinta.Se da la rece inainte de a se servi.

1 comentarii:

Dana Gherman spunea...

mi-ar fi placut sa fiu si eu prin zona cand ai taiat tortul..:D

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...