luni, 6 decembrie 2010

Crochete cu arahide

Crochete cu arahide

Anul asta l-am intampinat pe Mos Nicolae cu aceste fursecuri crocante si delicioase. Iar pentru ca au fost atat de bune am primit muuulte, muulte cadouri:))

Ingrediente
-300 g faina
-1 plic zahar vanilat
-75 g zahar
-1 praf sare
-1 praf nucsoara
-1 praf cuisoare macinate
-1/2 lingurita scortisoara
-200 g unt rece
-1 galbenus
-100 g arahide nesarate prajite
-50 g zahar brun
-3 linguri unt de arahide
-150 g zahar pudra
-2 linguri suc de portocale

Mod de preparare
1.Se cerne faina intr-un bol si se adauga zaharul,zaharul vanilat,sare si mirodenii.Se taie untul cuburi si se adauga la faina impreuna cu galbenus.Se framanta pana la obtinerea unui aluat omogen.Se infoliaza si se da la frigider 2 ore.
2. Se incinge cuptorul la 200 C.Se imparte aluatul in doua si se intind doua foi de 10 cm latime si 30 cm lungime.Se topeste zaharul brun pe foc moale si se adauga untul de arahide impreuna cu arahidele tocate grosier.Se unge una din foi cu aceasta compozitie si se acopera cu cealalta.Se taie bastoane de 1 cm latime si 10 cm lungime.Fiecare se rasuceste si se pun intr-o tava cu hartie de copt.Se dau la cuptor pentru 10-12 minute.
3.Daca vi se pare prea complicata aceasta forma puteti sa impartiti aluatul in patru parti egale pe care sa le umpleti cu crema de arahide si sa le indoiti usor marginile.Ele se dau la cuptor pentru 15-16 minute.
4. Se pregateste un sirop gros amestecand sucul de portocale cu zahar pudra.Se ung fursecurile reci cu acest sirop si se servesc.

3 comentarii:

Dana spunea...

Stie Mosul ce stie...apetisant...

Unknown spunea...

Uite ca trebuia sa ma gandesc si eu la asta ca sa-l atrag pe Mos :)
Foarte faine crochetele...trebuie sa fie tare bune!

Claudia Mic spunea...

Am vazut anul asta ca Mosu e mare mancacios de dulciuri asa ca o sa repetam povestea in fiecare an de acum incolo.Sper ca peste 3-4 ani sa faca Sofia singurica biscuitii pentru Mos ca pe o traditie de familie.

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...