luni, 1 noiembrie 2010

Tarta cu banane


Vine sezonul rece si bineinteles ca odata cu el si al bananelor.Iata si primul desert cu minunatele fructe.

Ingrediente
-400 g aluat foietaj
-3 oua
-200 g branza de vaci
-4 linguri zahar
-4 banane
-4 linguri suc de lamaie
-4 linguri sirop de mandarine

Mod de preparare
1.Se lasa sa se decongeleze aluatul.Se intinde din el o foaie si se decupeaza un blat pentru o forma de 24 cm.Se pune in forma tapetata cu hartie de copt.Din resturi se taie fasii egale ca grosime.Se separa un ou.Marginile blatului se ung cu albus si se fixeaza cate o fasie de aluat,care se unge cu albus si se mai fixeaza o fasie, pana obtinem o bordura de 1.5 cm.Se unge blatul de jur imprejur cu galbenus si se inteapa cu furculita.
2.Se incinge cuptorul la 220 C.Se amesteca branza de vaci cu ouale ramase si zahar. Se repartizeaza peste blat si se coace 20 de minute. Se taie bananele rondele si se stropesc cu sucul de lamaie.Se repartizeaza pe tarta,se unge cu 2 linguri sirop de mandarine si se da 10 minute la cuptor.Se scaote si se stropeste cu restul de sirop.Se serveste rece.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...