duminică, 31 octombrie 2010
Churros-gogosi spaniole
Cele mai minunate gogosi pe care le-am mancat pana acum.Sunt in acelasi timp crocante si pufoase de ti se topesc in gura.
Ingrediente
-120 ml lapte
-4 bucati anason stelat
-60 g unt
-1 praf sare
-120 g faina
-3 oua mari sau 4 mici
-10 linguri zahar fin
-2 lingurite scortisoara
-ulei pentru prajit
Mod de preparare
1. Se incalzesc intr-o craticioara laptele cu 150 ml apa si anasonul stelat.Se lasa sa se patrunda cam 5 minute.Se scoate anasonul si se adauga untul si sarea.Se lasa sa dea un clocot si se ia de pe foc. Se adauga dintr-o data faina, care se amesteca cu o lingura de lemn pana se obtine o galusca.Aceasta se amesteca in oala inca fierbinte pana lasa o pelicula alba pe fundul acesteia, dupa care se transfera intr-un bol.
2. Se incorporeaza ouale pe rand. Se incalzeste uleiul intr-o tava adanca. Se amesteca zaharul cu scortisoara.Se spriteaza aluatul in tava si se taie cu o foarfeca unsa cu ulei.Daca nu aveti sprit folositi o lingurita pentru a modela gogosele.Se prajesc pe ambele parti si se scot pe un prosop de hartie absorbant.Se dau prin zahar cu scortisoara si se servesc.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
7 comentarii:
Foarte bine arata gogosile tale . Cred ca sunt si gustoase . De fapt nu au de ce sa nu fie. Dar cu churosii numai un pic la aspect seamana . Reteta churrosilor e alta. Mult mai simpla. Nu au decat faina , apa , sare , praf de copt si zahar . Stiu pentru ca am lucrat in asta ,nu vorbesc degeaba. Cu siguranta poate nu sunt la fel de gustosi ca si ai tai.Un salut si numai bine.
unde gasesc anason stelat?
Salut Alexadra.Sincera sa fiu reteta e dintr-o revista mai veche.Pana acum nu am mai mancat asa ceva si acolo asa erau denumite.Oricum gustul e genial.
Anason stelat ar trebui sa gasesti in marile magazine la standul cu condimente.Eu l-am cumparat de la un magazin local care aduce o gama mai variata de condimente la un pret tare bun.Poti sa renunti la el dar nu vor fi la fel de aromate sau o idee si mai buna inlocuieste-l cu ceva care sa se impace bine cu scortisoara.
Claudia tecredca sunt bune , dupa ingredientele ce le-ai bagat si dupa cum arata :) felicitari .
stiu reteta din copilarie ne pregatea mama adesea aceste gogosi carora le ziceam"banane" la randul meu am invatat si eu reteta si le preparam destul de des copiilor mei , fara anason stelat
Desi se numesc gogosi spaniole nu cred ca exista vreo reteta pe lumea asta care sa nu se gaseasca la mai multe popoare cu mici diferente sau adaptata locului.Asa ca nu ma mira deloc ceea ce imi spui tu Anonim.Sunt sigura ca si "bananele" sunt la fel de delicioase.
Trimiteți un comentariu