marți, 22 iunie 2010

Muffins cu lamaie


Delicate si acrisoare, numai bune pentru o zi torida de vara.

Ingrediente
-2 1/2 cup faina care dospeste singura*
-1/2 cup zahar
-1 1/4 cup lapte
-1 ou
-90 g unt topit
-coaja de la o lamaie

Sos de lamaie
-1/2 cup zahar
-sucul de la o lamaie

Mod de preparare
1. Se cerne faina intr-un bol adanc si se amesteca cu zaharul. Se face fantanita in mijloc. Se amesteca oul cu lapte, unt topit si coaja de lamaie si se toarna in fantanita. Se incorporeaza faina cu grija fara sa amestecam aluatul excesiv.
2. Se repartizeaza intr-o tava pentru muffins tapetata cu hartii de copt avand grija sa nu depaseasca 3/4 din dimensiunea formei pentru muffins. Se da la cuptorul preincalzit la 180 C pana cand se rumenesc si o scobitoare introdusa iese curata.
3. Se pregateste sosul de lamaie amestecand zaharul cu sucul de lamaie. Se da la foc mic pana cand zaharul se topeste complet si siropul are o consistenta mai densa. Se inteapa briosele racite cu scobitoarea si se pensuleaza din abundenta cu sos de lamaie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...