marți, 25 mai 2010

Prajitura Nina


O prajitura traditionala la noi acasa. Am facut-o cu ocazia Rusaliilor si a avut un succes enorm.

Blat
-6 oua separate
-150 g zahar
-3 linguri cacao
-70 g faina
-1 praf de copt

Creme
-3 oua separate
-250 g unt de buna calitate
-2 linguri faina
-300 g zahar
-1 zahar vanilat
-200 ml lapte
-1 lingurita suc de lamaie

Mod de preparare
1. Pentru blat se bat galbenusurile cu zahar pana isi schimba culoarea, apoi se adauga cacao si se omogenizeaza. Se adauga faina amestecata cu praf de copt, iar la final albusul batute spuma. Se da la cuptorul preincalzit. Se lasa la foc potrivit pana cand o scobitoare introdusa iese curata.
2. Se prepara crema de vanilie amestecand cele 3 galbenusuri cu 150 g zahar, zahar vanilat si faina. Dupa ce se topeste zaharul se adauga laptele rece si se pune pe aburi. Se amesteca in continuu pana devine o crema de consistenta budincii. Se lasa sa se raceasca complet, apoi se amesteca cu unt, care se tine la temperatura camerei.Se unge cu crema obtinuata blatul racit.
3. Se bat albusurile cu 150 g zahar pana devin o spuma groasa. Se aseaza apoi pe aburi se adauga sucul de lamaie si se bat pana capata luciu. Se aseaza peste crema de vanilie si se orneaza cu ciocolata rasa. Se da la frigider si se serveste dupa 30 de minute.

2 comentarii:

mirela spunea...

Si eu fac prajitura asta,este delicioasa.Ce pofta mi-ai facut.

Anonim spunea...

Tocmai am incercat aceasta prajitura. Am fost putin reticenta dat fiindca nu prea sunt arome (in afara de zahar vanilat si lamaie), dar am fost placut surprinsa. Blatul este foarte pufos, crema "galbena" buna la gust si deloc gretoasa, iar cea alba un deliciu.
Un singur bemol, pentru mine este foarte dulce, drept urmare o voi reface cu zahar mai putin in creme!
Merci de reteta!
Urmaresc in de-aproape blogul!

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...