sâmbătă, 17 aprilie 2010

Prajitura ingerilor varianta bruna


Practic reteta e aceeasi cu mici, mici modificari, dar gustul difera total de cea cu fructe. Oricum e un desert pe care o sa-l incerc in mai multe variante pentru ca de fiecare data se "topeste" in mai putin de 10 minute. Secretul acestei retete e acela de a alege oua proaspete, mari si egale intre ele ca marime.

Ingrediente
-175 g zahar pudra
-150 g faina
-10 albusuri
-1/2 lingurita praf de copt
-1 lingurita esenta de rom
-1 lingurita esenta de migdale
-1/4 lingurita sare
-200 g zahar brun
-175 ml frisca
-fulgi de migdale
-glazura de ciocolata

Mod de preparare
1. Cerneti faina si zaharul pudra si amestecati-le. Bateti ouale pana devin spuma tare, adaugati praful de copt, sarea si esentele. Bateti din nou ouale spuma tare si adaugati zaharul brun cate 2 lingurite odata pana il incorporati pe tot.
2. Preincalziti cuptorul la 175 C si adaugati faina cernuta cu zaharul pudra in 3 etape. Omogenizati bine si puneti intr-o tava neunsa. Se da la cuptor pentru 40 de minute. Se scoate si se lasa sa se raceasca in tava. Se aseaza pe un platou si se orneaza cu glazura de ciocolata,fulgi de migdale si frisca.

1 comentarii:

Ana spunea...

Pe blog la mine te asteapta niste premii!!

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...