marți, 6 aprilie 2010

Meniu Paste 2010

Avand in vedere ca anul asta nu am prea avut voie sa stau mult in picioare am limitat si meniul. Ce sa faci Sofia deja ne dicteaza programul.
Asa ca am preparat urmatoarele:

1. Aperitiv
-bulete de cascaval
-snitele de porc
-crochete de piept de pui
-drob
-oua rosii
-saratele
-prosciuto cu perle de branza si verdeturi
-chec de carne

2. Ciorba de miel

3. Sarmale

4. Tort de capucino cu piersici

Voi detalia in continuare doar aperitivele.



Bulete de cascaval
Reteta e preluata de la Teo careia vreau sa-i multumesc pe aceasta cale.
-500 g branza de burduf
-300 g mozzarela rasa
-2 oua
-6 linguri de faina
-un praf de copt

Se amesteca toate ingredientele intr-un aluat omogen din care se fac bilute cat maslinele. Se prajesc in ulei incins pe toate partile. Se scot pe un servet absorbant.

Snitele de porc
-500 g pulpa de porc
-3 oua
-faina
-condimente
Metoda este cea traditionala cunoscuta de toata lumea. Se taie carnea bucati subtiri, se bate si se condimenteaza. Se da prin faina, apoi prin ouale batute si se prajeste la foc potrivit.

Crochete de piept de pui
-2 piepti de pui
-faina
-pesmet
-3 oua
-condimente

Se taie pieptii fasii si se condimenteaza. Se dau prin faina, apoi prin ou batut si la final prin pesmet. Se prajesc la foc potrivit.

Drobul este reteta pe care am facut-o si anul trecut doar ca de data asta am ramas la varianta clasica fara aluat.Reteta o gasiti in folderul cu retete pe aprilie 2009.

Ouale rosii le vopsesc in mod traditional cu le face bunica mea cu coji de ceapa rosie. Mi se pare cel mai natural si sanatos mod.

Saratele
-1 pachet aluat foietaj
-100 g parmezan
-1 ou batut

Se decongeleaza aluatul si se intinde pe masa infarinata. Se pensuleaza cu ou batut si se presara parmezan deasupra. Se taie fasii subtiri si nu prea lungi, care se ruleaza. Se cresteaza deasupra si se unge cu ou. Se lasa la cuptor la foc potrivit pana devin aurii.

Prosciuto cu perle de branza si verdeturi
-300 g prosciuto crudo
-1 cutie mare de perle de branza cu smantana
-marar si ceapa verde

Se amesteca branza cu verdeturile si se condimenteaza cu sare dupa gust. Se serveste alaturi de prosciuto taiat felii subtiri.

Chec de carne
-200 g muschi de porc afumat
-200 g kaiser
-5 cremvusti
-5 castraveti murati
-6 oua
-200 g faina
-2 ardei kapia
-1 plic praf de copt

Muschiul, kaiserul si ardeii se taie cubulete, iar castraveciorii si cremvustii rondele. Bucatile de muschi,kaiser si cremvusti se prajesc putin, in tigaie cat sa se rumeneasca. Se scot pe un servet absorbant. Castraveciorii si ardeii se scurg bine si se tavalesc prin faina.La fel se face si cu bucatile de carne.
Intr-un bol se bat ouale, se condimenteaza cu sare si piper si se incorporeaza faina amestecata cu praf de copt.Se adauga carnea si legumele si se incorporeaza cu grija. Se pune compozitia intr-o tava de chec tapetata cu unt si faina si se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit pentru 45-50 de minute.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...