sâmbătă, 24 aprilie 2010

Lamaita


Din colectia bunatati la tava va prezint dulce-acrisoara "Lamaita". Pentru ca sunt un fan lamai, de cum am vazut reteta am stiut ca trebuie sa o fac.

Ingrediente
-225 g unt moale
-725 g zahar
-9 oua
-380 g faina
-sare
-250 ml suc de lamai
-2 lingurite coaja de lamaie rasa
-1 plic praf budinca de vanilie

Mod de preparare
1.Se incinge cuptorul la 180 C.Se bate untul moale cu 125 g zahar si un ou. Se inglobeaza 300 g faina, amestecata in prealabil cu un praf de sare. Se intinde o foaie din acest aluat pe o tava tapetata cu unt si faina. Se coace 20 de minute. Se scoate si se lasa sa se raceasca.
2. Pentru crema, se separa cele 8 oua. Albusurile se bat cu 300 g zahar. Galbenusurile se bat si ele cu 300 g zahar, se inglobeaza sucul de lamaie si coaja.Apoi se adauga 80 g de faina amestecata cu praful de budinca. La final se mai amesteca cu albusul de ou si se toarna peste blatul fraged. Se da la cuptor pentru 20-25 de minute pana cand se intareste crema. Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar.

4 comentarii:

alialexa2006 spunea...

buna.....felicitari......pupici si un sfarsit de saptamana placut

Claudia Mic spunea...

Multumesc! un weekend placut si tie!

Anonim spunea...

Buna! Mi-a facut cu ochiul prajiturica si as vrea sa o incerc. Am o nelamurire insa: 600 g zahar la crema nu e cam mult?

Claudia Mic spunea...

Sucul e stors din lamai, nu e cumparat si impreuna cu coaja ar fii mult prea acra crema de aceea cantitatea de zahar e asa de mare. Dar poti opta sa nu o pudrezi cu zahar daca ti se pare prea mult. Atentie la copt se face repede deasupra si s-ar putea arde daca nu folosesti de la jumatatea timpului de coacere o hartie de copt cu care sa o acoperi.

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...