sâmbătă, 13 februarie 2010
Praz fondue cu creveti
Cred ca e cea mai delicioasa reteta cu fructe de mare pe care am mancat-o pana acum. Am facut-o dintr-o carte de bucate frantuzeasca care ma tot inspira cand vreau sa fac ceva mai deosebit.
Ingrediente
-5 bucati praz
-100 g unt
-200 ml smantana
-sare, piper
-400 g creveti
-2 catei usturoi necuratati
-sare, piper, vegeta
-patrunjel uscat
Mod de preparare
1. Se curata prazul si se foloseste doar trei sferturi din partea verde. Se taie pe lungime in doua si se spala bine. Se usuca, apoi se taie marunt. Se caleste in untul topit timp de 10 de minute la foc mediu. Se sareaza si se pipereaza. Daca lasa prea mult lichid se tine mai mult pe foc. Se adauga smantana si se mai lasa pe foc mic 20 de minute, amestecand des.
2. Crevetii se spala si se soteaza in putin ulei impreuna cu usturoiul. Dupa 15 minute se adauga condimentele si patrunjelul. Se servesc impreuna cu prazul cald.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
1 comentarii:
Bine te-am gasit, Claudia! Si pentru ca tot suntem la capitolul praz (e iarna doar, nu?) iti multumesc de ideea cu praz cu smantana, o sa o pun si eu in aplicare cat de curand. Mult succes cu gasirea aparatului foto potrivit!
Imi plac retetele de aici, se vede ca sunt facute cu multa dragoste!
PS. Eu folosesc de obicei Nikon D40, am trecut temporar pe un Nikon D5000, acum D40 e reparat si ma voi intoarce la el. E un aparat tare bunut, nu stiu insa daca se mai produce
Trimiteți un comentariu