duminică, 15 noiembrie 2009

Placinta cu mere


Blat
-300 g faina
-100 g zahar
-1 plic zahar vanilat
-150 g unt moale
-1 ou
-coaja de la o lamaie

Umplutura
-1.5 kg mere
-50 g unt
-1 plic zahar vanilat
-2 linguri zahar
-esenta de rom

Glazura
-50 g zahar pudra
-1 lingura suc de lamaie

Mod de preparare
1. Intr-un castron se aseaza faina cu zahar tos si zahar vanilat. Se marunteste cu cutitul untul si se adauga in castron, impreuna cu oul.Se adauga coaja de lamaie rasa. Se framanta aluatul si se face din el o bila. Se infasoara in folie transparenta si se lasa sa stea la frigider 1 ora.
2. Se decojesc merele, se curata si se maruntesc. Se topeste untul intr-o cratita medie si se adauga zaharul tos si zaharul vanilat. Se lasa sa se topeasca putin, amestecand. Se adauga merele si esenta de rom. Se mai lasa cateva minute, apoi se pune la racit.
3. Se incinge cuptorul la 180 C.Se va imparti aluatul astfel:2/3 pentru baza si peretii laterali si 1/3 pentru foaia-capac. Se tapeteaza o forma de tort de 26 cm cu aluat si se da la frigider cateva minute.Se inteapa cu furculita, apoi se adauga deasupra compozitia de mere. Se acopera cu foaia-capac care de asemenea se inteapa cu furculita. Se da la cuptor 45 de minute. Se scoate si se lasa sa se racoreasca, apoi se unge bine cu glazura de lamaie. Se serveste cu frisca si zahar pudra.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...