duminică, 4 octombrie 2009

Gyros de curcan cu tsatsichi


Ingrediente
-1/2 lamaie
-1 lingura cimbru tocat
-1 lingura oregano tocat
- sare, piper
- 50 ml ulei de masline
-5 catei de usturoi
-750 g file piept de curcan
-1/2 varza
-1 ardel gras rosu
-300 g iaurt
-2 cepe
-3 linguri ulei
-3 linguri bulion

Mod de preparare
1. Se stoarce sucul de lamaie si se amesteca intr-un castron cu cimbru, oregano, sare, piper, ulei de masline si 4 catei de usturoi pisati.
2. Carnea se taie mai inati felii si apoi fasii, care se aseaza in marinata preparata mai sus si se amesteca bine. Se acopera si se lasa sa se marineze la frigider 30 de minute.
3. Se prepara tsatsichi. Se curata varza si se toaca. Ardeiul gras se taie fasii. Varza se amesteca impreuna cu iaurtul, usturoiul pisat, sare si piper.
4. Se curata ceapa si se taie rondele. Fasiile de carne marinate se lasa sa se scurga intr-o strecuratoare.
5. Se prajeste carnea. Se pastreaza la cald. Se prajesc ultima data si rondelele de ceapa pana devin translucide. Se adauga carnea si bulionul si se mai tin 3 minute pe foc. Se potriveste tsatsichi de sare si piper si se serveste cu carnea.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...