sâmbătă, 31 octombrie 2009

Ciorba de salata


Desi aceasta ciorba iese fantastic primavara, si salata de toamna isi face datoria cu ajutorul unui mic secret, pe care mi l-a divulgat mama mea. Este una din ciobele mele favorite, de aceea de cate ori vad o salata imi zboara gandul direct la ea.

Ingrediente
-1 litru lapte
-1 litru apa
-3 capatani mari de salata
-2 cepe verzi
-150 g slaninuta
-o lingura rasa faina
-marar, usturoi granulat, boia, sare, piper
-1 legatura patrunjel
-200 ml smantana

Mod de preparare
1. Se spala salata frunza cu frunza si se rupe de pe cotor. Se da un clocot in apa cu sare si apoi se stoarce.Acesta fiind "pontul" care face ca salata de toamna sa nu aiba acel gust amarui. Daca faceti aceasta reteta primavara puteti sari peste aceasta etapa. Se pun intr-o oala laptele si apa sa fiarba si se adauga salata oparita, ceapa taiata rondele si mararul.
2.Cand sunt fierte de jumatate toate legumele se face rantasul.Se taie slaninuta bucatele mici si se topeste la foc mic. Dupa ce lasa ulei se adauga lingura de faina si o lingurita de boia. Se amesteca un minut si apoi se aduga o canita de apa rece, pe urma lichid din oala de ciorba. Se lasa sa fiarba cateva minute si se toarna in oala de ciorba. Se condimenteaza de sare,piper si usturoi. Cu 10 minute inainte sa fie gata se pune patrunjelul taiat marunt. Dupa ce se opreste se lasa sa se odihneasca 30 de minute si se pune smantana.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...